НАП прие декларация, подадена от Атлантическия океан

17 Юни 2008

Данъчна декларация за облагане на доходите беше подадена в Националната агенция за приходите (НАП) от средата на Атлантическия океан по интернет. Четирима български ентусиасти решили да осъществят круиз по вода, наречен "До Чикаго и назад...с яхта", посветен на Алеко Константинов, но не забравили да изпълнят и задълженията си към държавата. Пътешествието е започнала през април, а повече за него можете да научите  в блога на пътешествениците - chicagoandback.org.

До края на данъчната кампания в Националната агенция за приходите постъпиха 13 800 декларации за облагане на доходите по електронен път. Те са с 3,4 пъти повече от миналата година, когато чрез Интернет бяха подадени 4 000 формуляри. Общо 731 636 декларации за облагане на доходите на физическите лица са приети във всички офиси на НАП до изтичане на крайния срок 30 април.

До 30 март 2008 г. 40 365 от представителите на фирмите са предпочели да използват интернет за да подадат своите декларации. През 2007 г. приетите по електронен път корпоративни декларации са били 13 600. В цялата страна са приети общо 254 000 декларации за облагане с корпоративни данъци, като от тях 52 656 са по пощата.

Близо 3000 души са платили данъците и осигурителни вноски си по интернет по време на данъчната кампания. От началото на годината до 30 април по електронен път са платени 462 000 лв. данъци и осигурителни вноски.

„Националната агенция за приходите продължава да бъде водеща държавна институция по отношение на въвеждането и развитието на електронните услуги в България”. Това заяви днес министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев при откриването на система за управление на опашките в офиса на НАП във Варна. „Не само това, условията за обслужване, както и самите салони за клиентите на агенцията, са на ниво, на което биха завидели дори и някои банкови институции”, допълни Василев. /Снимки от събитието 1, 2/

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър Сподели в Гугъл Печат
Създаден на: 17.06.2008
Затвори