Полиция, митнически и данъчни инспектори провериха обекти за съхранение и продажба на гориво в Бургаска област

30 Януари 2020

МВР, НАП, Агенция „Митници“ извършиха проверки на обекти за съхранение и продажба на гориво на територията на обл. Бургас

 

Служители на „Икономическа полиция“, Главна дирекция "Национална полиция", Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“ - Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Държавната комисия за метрологичен и технически надзор извършиха проверки в 3 бензиностанции и 1 данъчен склад за гориво на територията на област Бургас. По време на инспекцията, състояла се на 28 януари, в една от бензиностанциите е констатирана разлика в наличностите на газ пропан-бутан от 371 кг, за което е съставен акт. В две от бензиностанциите са установени стелажи с бутилки за пропан-бутан, върху които липсват изискваните според нормативните документи данни за тяхната годност и съответствието им с техническите изисквания за тях.

При проверките са взети проби от течните горива на обектите (дизел и бензин), като предстои лабораторен анализ за качеството на горивото. За извършените проверки са съставени протоколи.

Работата по случая продължава.

 

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър Сподели в Гугъл Печат
Създаден на: 30.01.2020
Затвори