Z6_PPGAHG8009MS40QPEBC9DN30E0
Z7_PPGAHG8009MS40QPEBC9DN30E1

СЪДЪРЖАНИЕ

Фискалните инспектори на Националната агенция на приходите извършиха поредица от проверки в търговски обекти на събора „Рожен 2023“ през уикенда. Само за два дни данъчните са инспектирали повече от 22 временни заведения и магазинчета, като в половината от тях са установени общо 17 нарушения, за което са съставени актове. Те са предимно за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са констатирали повече от едно нарушение. 
В рамките на контролната кампания, служителите на НАП са извършили явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. "таен клиент", чрез който безспорно е установено, че част от търговците не издават документи за извършените продажби. 
 „Главният фокус на НАП при проверките както по време на събора в Рожен, така по морските ни курорти е коректното отчитане на приходите от продажби на стоки и услуги в търговските обекти. Неведнъж сме се обръщали към потребителите със съвет да изискват своя касов бон, тъй като по този начин те осъществяват граждански контрол върху отчитането на приходите, стават гарант за лоялна конкуренция и защитават потребителските си права“, каза Румен Спецов, изпълнителен директор на НАП.
 

Полезно ли беше съдържанието на тази уебстраница ?

Гласувай да Гласувай не


Благодарим ви за обратната връзка!