Z6_PPGAHG800HT4D06ORDARQMIH03
Z7_PPGAHG800HT4D06ORDARQMIH85

СЪДЪРЖАНИЕ

Хазартът във всичките му форми е популярно забавление сред пълнолетните българи. Възможно е обаче, залисани в играта, да претърпят непредвидени загуби. За да е истински забавна играта, е важно да сте отговорни, когато залагате. В тази страница ще откриете няколко съвета за отговорна игра. 

 1. Мислете за залагането/участието в хазартни игри като средство за забавление, а не като на източник на доходи.
 2. Определете си предварително бюджет, който можете да похарчите. Той не бива да надвишава 5% от нетните ви доходи.
 3. Проследявайте сумите, докато играете и залагайте само толкова, колкото можете да си позволите да загубите. 
 4. Не преследвайте загубите си. Опитвайки се да си върнете изгубеното, е възможно да нанесете по-големи щети върху бюджета си.
 5. Проследявайте времето, което прекарвате в залагане/участие в хазартни игри.
 6. Редувайте залагането/участие в хазартни игри с други дейности за забавление. Ако участие в хазартни игри е единствения ви начин на развлечение, помислете дали в действителност все още се забавлявате.
 7. Правете чести почивки – движете се, дишайте чист въздух, хапнете или пийнете нещо. Продължителното залагане води до загуба на перспективата и представата за време.
 8. Не залагайте под въздействието на алкохол или други опиати. 
 9. Не залагайте, когато сте разстроени или стресирани. 
 10. Залагайте само с пари, които са налични –не вземайте пари назаем и не използвайте парите, които са предназначени за нужди като наем, сметки или храна.
 11. Задайте си бюджет и/или си наложете времеви лимити. Има налични инструменти, както на повечето мобилни и интернет сайтове за хазарт, които да ви помогнат да наблюдавате играта си, така и безплатни приложения, чрез които да го направите.
 12. Ако вече не се забавлявате, спрете да играете.
 13. Ако чувствате, че започвате да прекалявате с участие в хазартни игри или че вашите залагания се превръща в проблем, поговорете с някого.
 14. Не разчитайте на стратегии за „добър късмет“ – те не увеличават шансовете ви за печалба.
 15. Винаги четете игралните условия и правила на игрите. Уверете се, че сте наясно на какво точно залагате, какви са ограниченията, правилата на промоциите или бонус офертите.
 16. Уверете се, че участвате в хазартни игри, които се предлагат от лица, които имат лиценз.
 17. Избягвайте споделяне на лична информация с трети страни. Ако някой ви попита за личните ви данни, за да отвори нов акаунт за онлайн хазарт, той може да се опитва да избягва ограничения, наложени върху собствената му хазартна дейност или да улесни престъпна дейност като пране на пари, уреждане на мачове или други измами. Също така се  повишава рискът от кражба на самоличност.

 
Колко здравословни са вашите хазартни навици? Можете  да проверите, като отговорите на въпросите в теста за самооценка.

 

Полезно ли беше съдържанието на тази уебстраница ?

Гласувай да Гласувай не


Благодарим ви за обратната връзка!